Voetbal: Uitslag Feyenoord - Ajax

Icoon EredivisieFeyenoord en Ajax hielden elkaar in evenwicht in de eerste wedstrijd van de tweede Super Sunday. In Rotterdam werd het 2-2. De wedstrijd stond onder leiding van de Belgische arbiter Frank De Bleeckere.

Feyenoord was grotendeels de betere ploeg tijdens de klassieker in De Kuip. Roy Makaay wilde vandaag graag zijn 300e doelpunt maken en liet dat ook duidelijk zien in de beginfase. Giovanni van Bronckhorst opende echter in de 28e minuut de score na een assist van Makaay.

De 1-0 bleef tot de rust op de borden staan. Na de rust begon Ajax op te dringen. Mede door het uitvallen van Roy Makaay was de druk van de Rotterdammers een stuk minder. Ajax kreeg meer ruimte en maakte daar dankbaar gebruik van. In de 52e minuut schoot Dennis Rommedahl de gelijkmaker tussen de palen. Ajax-coach Adri Koster bracht in de 64e minuut Siem de Jong in en dat bleek een prima wissel te zijn: de jongeling schoot drie minuten later de Amsterdammers op voorsprong, 1-2.

De slotfase was nog heftig te noemen. Een kwartier voor tijd mocht Feyenoord een discutabele strafschop gaan nemen. Theo Lucius miste vanaf elf meter maar Jonathan de Guzman maakte alsnog de 2-2 door de rebound te scoren. Ajax kwam in de fase daarna nog in de problemen door het uitvallen van Ogararu. De Ajax-speler kon niet verder vanwege een blessure, maar omdat Ajax al driemaal had gewisseld moest het team met tien speler verder. Feyenoorder Andwťlť Slory had nog de mogelijkheid om de winnende goal te maken, maar de international verprutste de twee opgelegde kansen.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!