Premier natgespoten door presentatrice

De Zweedse presentatrice Hanna Wilenius heeft een veroordeling aan haar mooie kont gekregen. Onlangs bespoot zij namelijk voor het oog van de camera de Zweedse premier Fredrik Reinfeldt met water. Omdat deze grap verkeerd zou kunnen worden opgevat, is de Zweedse door de rechter veroordeeld. De rechter kon de grap niet waarderen, zo vier jaar na de moord op de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Anna Lindh.

De premier kon wegens een overvolle agenda niet bij de rechtszitting aanwezig zijn, maar besloot telefonisch te getuigen. Op de vraag of hij zich bedreigd voelde door de 'aanslag', antwoordde hij: "Ik was er niet op voorbereid en stond perplex. Echt grappig vond ik het niet" Hij was destijds samen met zijn twee zoons op de première van de film Pirates of the Caribbean: At Worlds End. Lopend op de rode loper kreeg hij een camera van de overheidszender SVT voor zijn neus. "Ik dacht dat er iets gebeurd was en ze een politieke reactie wilden."

Dit bleek niet het geval. De blonde Zweedse vroeg aan de premier of hij wel in was voor een geintje. Na bedankt te hebben voor het interview, spoot er uit haar microfoon een straal water, die op de minister-president terechtkwam. Ze moest er zelf nogal om lachen, en zei dat de grap perfect paste bij de sfeer van de natte film. De premier kon er dus minder om lachen dan zij, en spande de vrouw een proces aan.


De Zweedse presentatrice met haar 'natte' microfoon