Dansende tandarts verwondt patiënte

Icoon MedischIn de Amerikaanse staat New York heeft een vrouw haar tandarts aangeklaagd omdat ze tijdens een behandeling drie jaar terug gewond raakte. Bij het trekken van een kies, doorboorde de tandarts de kaakholte van de vrouw met een boorijzer. Het boorijzer bleef vervolgens steken onder de oogkas van de vrouw. Het incident gebeurde doordat de tandarts aan het dansen was op het nummer 'Car Wash'.

De tandarts probeerde het boorijzer met een haakje eruit te halen. Toen dat niet lukte, vertelde hij haar dat het haakje er waarschijnlijk uit zou schieten wanneer ze zou niezen. Artsen vertelden haar later dat niezen in deze situatie juist blindheid had kunnen veroorzaken. De vrouw moest een spoedoperatie ondergaan en lag een tijdje in het ziekenhuis.

De inmiddels 31-jarige vrouw heeft na drie jaar nog altijd last van zwellingen in haar gezicht, chronische ontstekingen en een beschadigde zenuw. De tandarts beloofde haar om de medische kosten te vergoeden, maar deed dat niet. Dat was voor de vrouw uiteindelijk de aanleiding om naar de rechter te stappen. Ze eist zeshonderdduizend dollar.