Aardbeving treft Californië

Icoon RampEen aardbeving met een kracht van 5.6 op de schaal van richter heeft gisteravond om acht uur voor lichte paniek gezorgd in San Francisco. De beving, waarvan het epicentrum iets ten noordoosten van de stad San José lag, werd in een groot deel van Californië gevoeld.

De Amerikaanse geologische dienst, USGS, maakte meldingen van een tiental naschokken in de regio. Volgens de burgemeester van San José, wiens huis pal op het epicentrum ligt, viel de schade in zijn stad mee. "Op wat kapotte schilderijen en wat gebroken servies na, zijn we ontsnapt aan een ramp", meldde hij de lokale nieuwszenders. "Het schudde behoorlijk, maar het was nog altijd niet 'The Big One', waar we al jaren op wachten."

Het is de zwaarste aardbeving in deze regio sinds 1989. Toen zorgde een beving van 7.1 voor aanzienlijke schade en vielen er 62 doden.

Saipan, Marianen Eilanden
Ook de Marianen in de Stille Oceaan zijn vannacht opgeschrikt door een zware aardbeving. Een beving met een kracht van 7.2 op de schaal van Richter, zorgde voor paniek op Saipan. Een tsunamiwaarschuwing werd uitgegeven, maar werd enkele uren later weer ingetrokken. Berichten over slachtoffers of schade zijn er nog niet.



Meer informatie over aardbevingen vind je natuurlijk ook op het Fok!Forum