Levenslang voor Russische seriemoordenaar

Icoon MisdaadDe Russische seriemoordenaar Alexander Pitsjoesjkin, die beweerde 61 mensen om het leven te hebben gebracht, is veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. De jury heeft hem schuldig bevonden aan de moord op 48 mensen.

De 'schaakbordmoordenaar' kwam aan zijn naam doordat hij naar verluidt 64 mensen had willen vermoorden. Eén slachtoffer voor ieder vakje op een schaakbord. Hij heeft de moorden zelf nooit ontkend.

Pitsjoesjkin, voormalig winkelbediende, beweerde de meeste van zijn slachtoffers gekend te hebben. Hij verklaarde zijn slachtoffers eerst wodka te hebben gevoerd om te voorkomen dat ze zich zouden verzetten. Alvorens hen te vermoorden nam hij ze mee naar een afgelegen gebied, daar wurgde of verdronk hij ze of sloeg hen de hersens in met een hamer. Daarna gooide hij ze in het riool of in een kanaal, ook als ze nog leefden en om genade smeekten.

Hoewel hij hard op weg was, is Alexander Pitsjoesjkin niet de bloedigste seriemoordenaar in Rusland. Deze dubieuze eer is voorbehouden aan Andrej Sjikatilo, alias de 'Rostov Ripper'. Deze man bracht tussen 1973 en 1990 zeker 53 mensen om het leven.

Levenslang achter de tralies