Kirchner eist overwinning op in ArgentiniŽ

Icoon BuitenlandsCristina FernŠndez de Kirchner heeft vandaag de overwinning bij de Argentijnse presidentsverkiezing opgeŽist. "We hebben met een ruime meerderheid gewonnen", sprak ze haar aanhangers toe.

FernŠndez claimde de overwinning nadat exitpolls 42ŗ 46 procent van de stemmen aan haar toeschreven. De 54-jarige senator stond op 42 procent van de stemmen nadat 15 procent geteld was. Dit is het dubbele van haar belangrijkste rivale Elisa Carriů. Als de huidige cijfers blijven gehandhaafd, is een tweede ronde niet meer nodig.

Het huidige staatshoofd en FernŠndez' echtgenoot Nestůr Kirchner stond naast zijn vrouw op het podium, terwijl hij voor haar applaudisseerde. Fernandťz blies Kirchner een kus toe en noemde hem "de man die vandaag aan mijn zijde staat en die mij al mijn hele leven vergezelt".

FernŠndez herinnerde haar aanhangers aan het werk dat zijzelf, haar man en zijn regering hebben gedaan voor het land toen het moest herstellen van de economische inzinking in 2001. "We hebben het land terug op koers gebracht, armoede en werkloosheid bestreden, alle tragedies die de Argentijnen hebben getroffen", zo zei ze tegen de menigte die ze bedankte voor de steun.