'Menselijk ras evolueert in twee soorten'

Icoon WetenschapEvolutie-expert Oliver Curry van de London School of Economics voorspelt dat het menselijk ras in twee verschillende soorten gaat evolueren na 100.000 jaar van seksuele selectie. Hij bracht dit uit in een rapport voor de satellietzender Bravo. Het ene soort zal een eliteras worden die intelligent en fysiek aantrekkelijk is, terwijl het andere ras evolueert in lelijke goblinachtige schepselen die tot de onderklasse behoren.

Curry zegt dat de huidige mens zijn fysieke hoogtepunt bereikt in het jaar 3000. Daarna zal het bergafwaarts gaan. Gemiddeld zal de mens tussen de 1 meter 83 en 2 meter 13 worden en ook 120 jaar oud worden. Curry: "Fysiek gewenste eigenschappen zullen gedreven worden door gezondheid, jeugdigheid en vruchtbaarheid, waar zowel mannen als vrouwen naar op zoek zijn". Door de vooruitgang van de cosmetische chirurgie zullen mensen er homogener (meer van hetzelfde, naar het ideaalbeeld) uit gaan zien.

Mannen zullen meer symmetrische gezichten, zwaardere stemmen en grotere penissen krijgen. Raciale verschillen zullen kleiner worden door steeds meer gemengde relaties en daarom zal de huidskleur uiteindelijk een koffiebruine kleur krijgen. Vrouwen krijgen meer glanzend haar, grote ogen, een gladdere en haarloze huid, en grotere borsten.

Terwijl mensen over 1000 jaar op hun sterkst zijn, zal de afhankelijkheid van technologie over 10.000 jaar een zware impact hebben op ons voorkomen. Curry: "Medicijnen zullen ons immuunsysteem verzwakken en we zullen er meer kindachtig uitzien". Het rapport schetst een toekomstig beeld van 'the good, the bad and the ugly'.

Het beeld doet denken aan het boek The Time Machine, dat in 1895 al geschreven werd door H. G. Wells. In het boek is het menselijk ras geŽvolueerd in twee rassen, het intelligente en rijke Eloi-ras en de beestachtige Morlock die het lot hebben om te werken voor de Eloi. Het boek is ook twee maal verfilmd waarvan de laatste versie in 2002 uitkwam. Een andere film met een soortgelijk onderwerp is Idiocracy uit 2006.


'Mens evolueert in twee soorten'