Voetbal: Uitslag PSV - Fenerbahçe

Icoon Champions LeaguePSV is er niet in geslaagd om de derde groepswedstrijd in de Champions League te winnen. De Eindhovenaren speelden in eigen huis gelijk tegen Fenerbahçe. PSV speelde een lange periode met een man meer maar kon geen doelpunten creëren.

Voor PSV was de opdracht vooraf duidelijk. Er moest thuis gewonnen worden van Fenerbahçe om nog reële kansen te hebben om de volgende ronde te bereiken. Het liep echter niet zoals vooraf gehoopt, PSV stuitte op een sterk spelend Fenerbahçe en kwam niet tot scoren. In de eerste 45 minuten had PSV het niet altijd even gemakkelijk tegen het sterk spelende Fenerbahçe. De gasten uit Istanbul hadden in de eerste helft het meeste balbezit wat resulteerde in de meeste kansen. De beste kans was voor Senturk Semih wiens kopbal werd gepareerd. Ook een schot van Deivid bood Fenerbahçe een goede mogelijkheid. Diezelfde Deivid was ook in een combinatie met aanvoerder Alex gevaarlijk.

PSV kreeg in het eerste bedrijf de nodige mogelijkheden maar wist het benodigde doelpunt evenwel niet te maken. De eerste kans voor PSV kwam voort uit een combinatie tussen Kenneth Perez en Jan Kromkamp. Kromkamp, die kort voor rust een gemene overtreding moest incasseren, gaf niet veel later nog een goede voorzet op Otman Bakkal maar zijn schot zorgde niet voor gevaar. Een vrije trap kort voor tijd van Perez zorgde voor meer opschudding en twee gele kaarten dan dat het voor gevaar zorgde.

In de tweede helft Gomes moest gestrekt op een lange bal van Ali Bilgin maar gelukkig voor PSV zonder gevolgen. Nog geen minuut later weer gevaar voor het doel van Gomes en wederom was het Semih. PSV kon in het eerste gedeelte van de tweede helft nog weinig gevaar stichten, een uigespeelde kans werd er niet gecreëerd. Ronald Koeman bracht Danny Koevermans en Mike Zonneveld binnen de lijnen ten koste van Mendez en Addo.

Na 66 minuten gespeeld te hebben en 0-0 tussenstand kreeg PSV een cadeautje van de Engelse scheidsrechter David Webb die Deivid na een lichte overtreding naar de kant stuurde.
Na de rode kaart kon PSV meer aanvallend spelen en was het meer gevaarlijk dan de tegenstander. De beste kans was voor Koevermans die een goede voorzet van Kromkamp net naast kopte. Ondanks het feit dat PSV met een man meer speelde was het niet in staat een overwinning af te dwingen. Het creëerde nauwelijks uitgespeelde kansen en was aanvallend niet bij machte om de belangrijke goal te maken. Het zal voor PSV zeer moeilijk worden om de volgende ronde te behalen. De eerste volgende Champions League wedstrijd is in Istanbul tegen Fenerbahçe.