Dries Roelvink wil naar Songfestival

Icoon ShowbizzZanger Dries Roelvink wil naar het Eurovisie Songfestival. De 48-jarige volkszanger heeft zich bij de NOS gemeld met de mededeling dat hij graag de eer van Nederland wil verdedigen. Dat deed hij nadat Gerard Joling van deelname afzag.

Roelvink wil mee doen op advies van zijn goede vriend en adviseur Ben Kramer. Die goede vriend van hem vertegenwoordigde Nederland in 1973 op het songfestival met het nummer 'De oude muzikant'. De zonnebankgebruinde god wil een Engelstalig liedje ŗ la Johnny Logan zingen, die drie keer heeft gewonnen. "Ik wil gewoon een mooi en puur liedje zingen. Zonder enorme dansgroepjes achter me en met ander ingewikkeld gedoe," aldus Roelvink.

De NOS heeft zijn belangstelling voor kennisgeving aangenomen. Roelvink hoopt dat John Ewbank een geschikt liedje voor hem wil schrijven, al zal hij zelf ook meerdere componisten en tekstschrijvers benaderen. Roelvink staat 28 januari in Ahoy met een avondvullend concert. Zijn nieuwe single 'Doktersroman' kwam vandaag binnen op acht in de Single Top 100.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.