PvdD wil Dolphin Academy sluiten

Tweede Kamerlid Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) wil de Dolphin Academy op Curaçao sluiten. Thieme zegt dat in een gesprek met het Antilliaans Dagblad.

Het Kamerlid maakt deel uit van de groep fractievoorzitters die vanaf maandag een tiendaags bezoek brengt aan de Nederlandse Antillen en Aruba. ''Dolfijnen zijn nota bene mensenredders en dan misbruiken wij ze voor commerciële doeleinden. Dat ze in gevangenschap zijn geboren doet daar niets aan af. Het wordt gebracht onder het mom van wetenschap en therapieën, maar daar moet je doorheen prikken. Het gaat om de commercie,'' aldus Thieme in het interview.

Eerder deze maand tekenden minstens 130 internationale organisaties op Aruba protest aan tegen de komst van een dolfijnenverblijf daar. De Dolphin Academy Curaçao bestaat sinds mei 2002 en heeft als doelstelling mensen meer te leren over dolfijnen en het omgaan met de dieren. De Academy geeft ook therapieën aan autistische kinderen en trekt jaarlijks duizenden bezoekers, waaronder veel toeristen.'Misbruikt voor commerciële doeleinden'