Ophef over Turks in R'damse deelraad

Raadslid Marijke Goedegebuur van stadsdeel Feijenoord is het Turkse gebabbel van raadsleden van Turkse komaf, meer dan beu. Volgens Goedegebuur wordt er in de pauzes en tijdens de deelraadsvergadering door groepjes Turkse raadsleden onderling enkel Turks gesproken.

In het AD laat de politica van haar eigen Lijst Goedegebuur weten: ''Ik vind dat zo onbeleefd. Het is dan net alsof ze iets bepraten wat jij niet mag weten. Andere raadsleden worden gewoon buitengesloten.'' Ze zegt haar Turkse collega's hier op aan te hebben gesproken: ''We hebben als politici een voorbeeldfunctie. Het is ook niet goed voor de integratie en de inburgering. Maar ik werd gewoon uitgelachen.''

De deelraadvoorzitter van Feijenoord, Dagmar Oudshoorn (PvdA), zal het onderwerp begin december te sprake brengen in het overleg van fractievoorzitters.

Deelgemeente Feijenoord kwam al eerder opspraak doordat ook ambtenaren aan de balie regelmatig Turks spreken. Afgelopen week nog liet PvdA-minister Wouter Bos - tijdens een bezoek aan de wijk - weten niet blij mee te zijn met Turkse taal aan de balie.