Man gebruikt 123 namen voor uitkeringsfraude

Icoon OpmerkelijkDe 47-jarige Wayne Patterson uit Nieuw-Zeeland wist tussen 2003 en 2006 3,48 miljoen Nieuw-Zeelandse dollars (1,9 miljoen euro) buit te maken van de overheid. Dit deed hij door onder 123 verschillende identiteiten een uitkering aan te vragen.

Vorig jaar oktober viel de politie de woning van de uitkeringstrekker binnen. Daarbij werd 950.000 dollar aan contanten gevonden, grotendeels in de tuin begraven. Ook had de fraudeur 18 goudstaven in zijn bezit, verstopt onder de douchevloer. In dozen vond de politie valse identiteitspapieren, bankpasjes en paspoorten.

De politie heeft niet alleen het onrechtmatig opgestreken geld ingevorderd. Ook het geld dat de rasoplichter met het gestolen geld had verdiend, is in beslag genomen. De fraudeur had namelijk een gedeelte van zijn buit in buitenlandse bedrijven geïnvesteerd, wat hem nog eens 1 miljoen dollar opleverde.

De rechter heeft Patterson een 8 jarige gevangenisstraf opgelegd, wegens uitkeringsfraude. Dit is niet de eerste keer dat hij wordt gestraft voor oplichterij. In 1991 kreeg hij in de VS een gevangenisstraf van 8 jaar, omdat hij de overheid (omgerekend) 1,4 miljoen euro afhandig had gemaakt. Hij kwam vrij na 3 jaar en is toen het land uit gezet. Later in Australie heeft hij nog 3 jaar gezeten wegens uitkeringsfraude.

Met dank aan Chulaa voor de submit.