Celstraf geŽist tegen 'banaan' slachtoffer

Kunnen we op FOK! ons nog de Helderse 'bananenbootaffaire' herinneren? Een zaak waarin een destijds 16-jarige jongen uit Den Helder op een vissersboot met een banaan was verkracht om hem te ontgroenen. Hetgeen ook op video werd opgenomen. Uit angst voor represailles durfde het slachtoffer het eerst niet te vertellen. De daders werden uiteindelijk veroordeeld tot een paar maanden cel en werkstraffen.

Wel die jongen, inmiddels 20 jaar, dreigt nu zelf voor lange tijd de cel in te draaien. Hij heeft namelijk op 6 mei 's nachts in een steegje bij Bar Gezellig te Den Helder een buiten urinerende cafťbezoeker keihard van achteren op diens hoofd gemept met een honkbalknuppel. De wildplasser viel op de grond en kreeg toen nog enkele klappen. De man moest enkele snijwonden laten hechten.

Reden voor de mishandeling is volgens de dader dat de man hem al vier jaar lang pestte met het feit dat hij slachtoffer was van de bananenaffaire. Zo ook weer op de avond van 5 mei. Daarom had hij een knuppel verstopt naast het cafť en 's nachts wraak genomen.

De officier van justitie eiste gisteren tegen de 20-jarige Heldenaar 30 maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar om een langdurige psychiatrische behandeling mogelijk te maken. Ook eiste hij tenuitvoerlegging van 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf die hem eerder waren opgelegd.