Eredivisierecord Heerenveen speler Alves

Icoon EredivisieAfonso Alves heeft zondag een nieuw record gevestigd. De aanvaller van SC Heerenveen wist tijdens de wedstrijd tegen Heracles maar liefst zeven keer te scoren. De club uit Almelo verloor uiteindelijk kansloos met 9-0.

In 1956 deed Henk Schouten, destijds uitkomend voor Feyenoord, het nog beter door negen keer te scoren in een duel. Dit record blijft echter staan, omdat er in die tijd nog in twee hoofdklassen werd gespeeld.

In de historie van de Eredivisie waren er slechts vier spelers die zes keer in een wedstrijd wisten te scoren. In 1958 was DOS-speler Dirk Lammers de eerste. Dit deed hij in het duel tegen SHS (9-0). Een jaar later deed Pierre Kerkhofs, uitkomend voor SC Enschede, hetzelfde in de wedstrijd tegen Argon (6-3).

Daarna duurde het even voor er weer een speler was die zes keer doel trof in een duel. In 1970 presteerde Johan Cruijff het namelijk ook. In de wedstrijd tussen zijn club Ajax en AZ '67 (8-1) kreeg hij dit voor elkaar. De laatste keer dat een voetballer dit wist te realiseren was in 1985. Ajacied Marco van Basten was verantwoordelijk voor zes treffers in de confrontatie met Sparta (9-0).

Voor het laatste nieuws uit de Eredivisie kijk je op de FOK! Voetbalmanager!
Submitter:  Bron: NOS-Teletekst