Twee auto's belanden na botsing in huis

Icoon OngelukTwee personenauto's zijn zaterdagavond op de Keizersdijk in de gemeente Strijen na een botsing in een woonhuis beland. Dat heeft de politie zondagochtend gemeld. Bij het bizarre ongeluk raakten drie van de vier inzittenden vanéén van de auto's gewond.

In de andere, stilstaande auto zat op het moment van de botsing niemand. Op de bochtige dijk verloor de bestuurder van de rijdende wagen de macht over het stuur, waarna zijn voertuig de andere auto raakte en meesleepte. De twee wagens boorden zich tezamen in een woning op de dijk.

In het huis lagen een man, een vrouw en twee jonge kinderen te slapen. Zij kwamen alle vier met de schrik vrij. De 19-jarige bestuurder van de rijdende auto had ook geen letsel. Zijn drie inzittenden echter wel. Een 16-jarige jongen uit Maasdam raakte gewond aan zijn mond, een 17-jarige jongen uit Heinenoord had last van nekklachten en een 16-jarig meisje uit Numansdorp is naar het ziekenhuis gevoerd met hoofdletsel.

De woning waarin de twee auto's zich boorden, is volledig ontzet. De twee wrakken steken uit de gevel van het pand. De bewoners zijn opgevangen door buren. Volgens de politie is het een wonder dat er niet meer betrokkenen zwaarder gewond zijn geraakt bij het bizarre voorval.

Het huis na de klap.