Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 7

Icoon EredivisieDe afgelopen week stond volledig in het teken van Europees voetbal, maar dit weekend werden er ook weer wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Zo stond de Brabantse derby tussen Willem II en PSV op het programma. Ook Vitesse en Feyenoord kruiste de degens. Hieronder volgt een overzicht van speelronde zeven.

PSV had zaterdag weinig moeite met Willem II. De Eindhovenaren wonnen uiteindelijk met 3-0. Ronald Koeman, trainer van de thuisploeg, koos ervoor om aanvallend te spelen, maar zijn ploeg was iets te slordig om hiervan te profiteren. Toch werd het duel voor rust al op slot gegooid, omdat Koevermans tweemaal wist te scoren. Na de thee had Lazovic nog twee kansen op een treffer, maar de Serviër faalde even zo vaak. Farfan kreeg het, door middel van een vrije trap, uiteindelijk wel voor elkaar.

Feyenoord heeft de lastige wedstrijd bij Vitesse (0-1) gewonnen. De eerste helft was erg fel, maar het niveau was niet hoog. De Rotterdammers waren de bovenliggende partij, maar liepen voortdurend in de armen van de Arnhemse defensie. Na bijna een uur spelen kwamen de bezoekers, via een treffer van Hofs, op een verdiende voorsprong. Na deze goal zette de thuisploeg aan, maar de ploeg van trainer Bert van Marwijk koos ervoor om de voorsprong in stand te houden. In deze opzet is de ploeg uiteindelijk ook geslaagd.

SC Heerenveen heeft Heracles Almelo zondag op de pijnbank gelegd. De Friezen rolden de formatie uit Almelo met 9-0 op. Alves was de gevierde man aan de zijde van de thuisploeg. De Braziliaan trof maar liefst zeven keer doel. De andere twee doelpunten kwamen op naam van Sibon. Tussen de tiende en de achttiende minuut trof Alves drie keer doel, wat een loepzuivere hattrick betekende. In de tweede helft, tussen de 68e en de 74e, deed hij dit nog een keer.