'Ook rookverbod op terras'

Icoon PolitiekDe Tweede Kamer buigt zich woensdag over het rookverbod in de horeca. Het staat al vast dat dit verbod op 1 juli 2008 zijn intrede zal doen. Maar de precieze omvang van het woordje 'horeca' is nog niet bekend. Als het aan Clean Air Nederland ligt, zal ook het terras een no-go area worden voor de tabaksgebruiker.

CAN heeft een achterban van bijna 100.000 sympathisanten. De vereniging maakt zich sinds 1975 sterk voor het verminderen van de rookoverlast in openbare ruimtes. Op de jaarlijkse ledenvergadering heeft de belangenvereniging besloten om een campagne op te zetten voor een rookverbod op het terras. Op hun site leggen ze uit waarom:

'Veel leden en ook niet-leden van de vereniging maken zich ernstig zorgen over een sterk toenemende overlast van rokers op terrassen, als straks in kroegen en restaurants niet meer gerookt mag worden. Als terrassen het domein van de roker worden, zijn de niet-rokende gasten ook in de zomer verbannen naar het interieur. Nu al, blijkt uit onderzoek, hoort roken op terrassen tot de ergernis top-drie van terrasbezoekers.'


Hoe ver zal het verbod reiken?

Met dank aan Tarak, WALTERD, klappernoot2000, ikbennietgek en sushiwausi voor de submit.