16 jaar eis wegens afslachten Delftse moeder

Icoon JustitieTegen een 43-jarige inwoner van Delft van Marokkaanse komaf is gisteren 16 jaar geŰist wegens het vermoorden van zijn 38-jarige vrouw Aicha. In juni slachtte de verdachte zijn vrouw letterlijk af in het bijzijn van hun kinderen. Hun 15-jarige zoon zag het gebeuren. De 4-jarige dochter hoorde het in een kamer ernaast.

Vader stak een tiental keer met een vleesmes in op zijn vrouw, sneed haar daarbij zes vingers af en tenslotte haar keel tot aan de nekwervels toe door. De gedode vrouw had vooraf al tegen vrienden, familie, werkgevers en buren gezegd dat ze vreesde dat haar man haar iets ergs zou aandoen.

De verdachte is een zwaar gefrustreerd persoon die aan een bijna pathologische jaloezie lijdt. De Delftenaar voelde zich ernstig vernederd. Hij was arbeidsongeschikt en zijn vrouw verdiende de kost. Daarbij kwam ze in aanraking met mannen, hetgeen de verdachte helemaal niet kon uitstaan. Elke beweging die zijn vrouw maakte, controleerde hij. Eind juni barstte de bom en slachtte hij zijn vrouw af.

De man zei gisteren tegen de rechter dat zijn vrouw vreemd zou zijn gegaan, condooms in haar bezit had gehad en dat ze bij hun huwelijk geen maagd meer zou zijn geweest. Het interesseerde de rechter weinig. Die had meer oog voor het gebrek aan wroeging dat de verdachte ten toon spreidde. Of meneer wel stil heeft gestaan bij het leed van zijn zoon die zijn moeder vermoord had zien worden, wilde de rechter weten. En al de negatieve verhalen die hij over zijn vrouw vertelde maakten weinig indruk, want zo zei de rechter: ''In dit dossier is er behalve u niemand die ook maar ÚÚn kwaad woord zegt over uw vrouw.''

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.