Ehsan Jami komt met 'zeer shockerende' film

Het Voorburgse PvdA-raadslid Ehsan Jami, die inmiddels aan een zijden draadje lijkt te hangen binnen zijn eigen partij, gaat een film maken die nog veel meer stof zal doen opwaaien als indertijd de Deense Mohammed-cartoons deden. Dat zei Jami gisteravond in een interview op de nieuwe tv-zender Het Gesprek.

Nadat indertijd een Deense krant de spotprenten had gepubliceerd braken in diverse moslimlanden felle protestacties uit, die vele tientallen mensen het leven kostten en leidden tot een boycot van Deense producten.

Volgens Jami wordt de film medio februari 2008 gepresenteerd en is hij al bezig met de voorbereidingen. Hij zei gisteravond dat de film veel stof zou doen opwaaien, "de Deense kartoonrellen in het kwadraat". Eerder werd al bekend dat de binnen de PvdA zeer omstreden Jami bezig zou zijn met een homofilm.

CDA-minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken reageerde geschokt op de aankondiging van Jami. Verhagen zegt dat iedere Nederlander het recht heeft zijn mening te uiten, '' maar Jami moet vooral zijn verstand gebruiken.'' Het moet volgens Verhagen niet de bedoeling zijn om mensen in een film onnodig te kwetsen.

-
Link: Uitgebreide nabeschouwing van het tv-interview met Jami, door Hans Beerenkamp (recensent NRC).