Nederlandse toeristen gewond door jeepsafari

Icoon BuitenlandsDoor een ongeval met een jeep in de Turkse badplaats Alanya zijn gistermiddag acht Nederlandse toeristen gewond geraakt. De Turkse chauffeur kwam bij het ongeval om het leven.

De wagen raakte van de weg en kwam terecht in een ravijn. De bestuurder werd daarbij uit de jeep geslingerd en kwam onder het voertuig terecht. Hij overleed ter plaatse, aldus een woordvoerder van SOS International.

Een oudere Nederlandse vrouw liep bij het ongeval een kaakfractuur op. Ze is opgenomen in een ziekenhuis in Alanya. De zeven anderen raakten lichtgewond en mochten het ziekenhuis donderdagavond weer verlaten. De slachtoffers worden in Turkije opgevangen door medewerkers van de ANWB Alarmcentrale.

In totaal zaten elf mensen in de jeep. Twee van hen bleven ongedeerd. De Nederlandse toeristen namen deel aan een jeepsafari. De Turkse politie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeval. Een politiewoordvoerder zei tegen de Turkse krant Milliyet dat de chauffeur van de jeep in een gebied reed waar de wagen niet mocht komen.