Dief gepakt door bijzondere snoepjes

De politie van Brussel heeft een man opgepakt die kort daarvoor had ingebroken in een auto. Daarbij maakte hij een laptop buit. Tevens had de Belg, zo bleek later, een zakje snoepjes uit de auto gestolen.

De agenten zagen de Belg Abdelhamid B. uit Sint-Jans-Molenbeek met een laptop onder zijn arm op straat lopen. Omdat het leek dat de man zich wilde verstoppen voor de politie, besloten de agenten de man staande te houden.

De 36-jarige Belg kon niet echt duidelijk maken hoe hij aan de laptop was gekomen, maar met het vage verhaal wilde de man duidelijk maken dat hij deze van een onbekende had gekocht. Na even speuren, bleek de computer te zijn ontvreemd uit de auto van een Engelsman.

Toen de agenten de verdachte fouilleerden, haalden ze een zakje 'Dairy Milk Buttons' uit een van zijn zakken. Toen Abdelhamid verklaarde dat hij deze typische Engelse snoepjes van dezelfde onbekende had gekocht, geloofden de agenten hem niet meer.

Abdelhamid bleek geen onbekende te zijn van de politie. Omdat de man voorwaardelijk was vrijgelaten, mag hij weer terug naar zijn cel.