Bedrijven sluiten vaker Hyves af

Icoon InternetSociale netwerksites als Hyves worden steeds vaker afgeschermd door bedrijven. Werknemers kunnen die sites dan niet meer bezoeken. De toenemende populariteit van de sites brengt bedrijven ertoe webfiltering in te zetten. Dat signaleert e-mail en web-beveiliger Email Systems.

Naar schatting filtert ongeveer 40 procent van de bedrijven in Nederland het webverkeer. Dat percentage neemt volgens Email Systems snel toe, omdat steeds meer bedrijven gevoelig zijn voor de schaduwkanten van veel websurfen: lagere productiviteit, hogere beveiligingsrisico's en minder controle.

83 procent van de webfiltering-klanten heeft Hyves al geblokkeerd. Ook YouTube en LinkedIn zijn populair om te blokkeren. Streamen en downloaden mag bij veel bedrijven ook niet meer.

Beveiligingsexperts zeggen dat veelvuldig bezoek aan 'social networking'-sites de kans op het lekken van vertrouwelijke informatie vergroot. De onderzoekers stellen dat daarnaast het niet-zakelijke emailverkeer sterk groeit, omdat veel van de interactie tussen de netwerkers via e-mail gaat.