Liftende bankrover stapt in politieauto

Een achttienjarige bankrover uit het Duitse Dettelbach moet nog veel leren. In plaats van met een gereedstaande vluchtauto de benen te nemen, probeerde hij liftend te vluchten. De amateur had echter de pech dat hij in een burgerauto van de politie stapte. De bestuurder was toevallig net naar de man op zoek.

Nadat de bankrover met z'n buit de bank was uitgevlucht, stapte hij op de fiets om zo snel mogelijk uit de buurt te komen. Na een paar minuten fietsen dumpte hij het rijwiel al weer in een vijver. Hierna ging hij, zich voordoend als zwerver, met zijn duim omhoog staan om een lift te bemachtigen. Uitgerekend de eerste automobilist die stopte bleek een rechercheur te zijn.

Tijdens de eerste twintig minuten van zijn vlucht, had de Duitser een deel van de buit aan toevallige voorbijgangers gegeven. De politie is naarstig naar deze passanten op zoek. De bankrover heeft de overval bekend, maar kon geen goede reden geven voor zijn daad. Omdat de jongeman niet als gevaarlijk wordt beschouwd, is hij weer op vrije voeten gesteld.