Allochtoon gezin Waspik uitgepest

Icoon BinnenlandsEen gezin uit Liberia dat sinds een jaar woonde in het dorpje Waspik (gemeente Waalwijk) is ondergedoken na onophoudelijke discriminatie en pestpraktijken van een groep jongeren. De gemeente gaat nu op zoek naar andere huisvesting voor de familie Hayes.

Volgens locoburgemeester Peter van Dongen was de Liberiaanse familie, die een huis bewoonden in de Roonlaan, een van de weinige allochtone families in het 5000 inwoners tellende dorp. Een groepje jongeren is verantwoordelijk voor de discriminerende pesterijen maar voor zover bekend hebben de incidenten nooit tot aanhoudingen geleid. Van Dongen zegt dat na eerdere incidenten in april een plan van aanpak werd gemaakt. Dat heeft echter niet gewerkt, moest de loco-burgervader vandaag erkennen: ''De situatie is geŰscaleerd.''

Afgelopen weekeind reden jongeren met een scooter in op ÚÚn van de dochters van het gezin. De jonge vrouw kwam met de schrik vrij maar de familie voelt zich niet meer veilig en zit sindsdien ondergedoken.

De treiterijen het afgelopen jaar bestonden uit intimidatie en scheldpartijen. Ook werden er bijvoorbeeld eieren tegen de woning van Hayes gegooid en ontplofte vuurwerk in het huis.

Met dank aan TiberiuZ voor de submit.