Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 6

Icoon EredivisieNa alle bekerwedstrijden van de afgelopen week stond dit weekend de zesde speelronde van de Eredivisie op het programma. Ajax won eenvoudig van VVV Venlo terwijl AZ niet wist te winnen van Heracles Almelo. Feyenoord won eerder dit weekend met 2-0 van SC Heerenveen en PSV verloor punten door met 1-1 gelijk te spelen tegen NAC Breda.

NEC heeft voor het eerst dit seizoen drie punten uit één wedstrijd gehaald. In Nijmegen won de thuisclub met 1-0 van Willem II. Na een half uur spelen moest Kevin Bobson van het veld met een rode kaart waardoor de Tricolores met 10 man kwamen te staan. Beide ploegen probeerden te scoren met een afstandsschot, maar de keepers konden makkelijk redding brengen. Na de rust was het NEC dat aanviel, maar Willem II-doelman Kenneth Vermeer speelde een goede wedstrijd. Uiteindelijk besliste Rutger Worm de wedstrijd vanaf de strafschopstip: 1-0.

Vitesse heeft in de Galgenwaard met 2-4 gewonnen van FC Utrecht. Na vier minuten kwam de ploeg van Aad de Mos op voorsprong door een afstandsschot van Gill Swerts. Tien minuten later was het opnieuw raak toen Civard Sprockel de marge verdubbelde. Na de rust werd de wedstrijd beslist toen Mads Junker een voorzet van Yu Hai achter Franck Grandel schoot. Gregoor van Dijk scoorde namens FC Utrecht vanaf elf meter en Robin Nelisse pikte ook nog een doelpunt mee maar het mocht niet meer baten. Uiteindelijk bracht Vitesse de eindstand op 2-4 na een doelpunt van Haim Megrelishvili.

In de Amsterdam ArenA heeft Ajax vanmiddag eenvoudig met 6-1 gewonnen ten koste van VVV Venlo. Het spel van de Amsterdammers was niet overtuigend, maar door de zwakke verdediging van VVV kon Ajax de kansen benutten. Ajax kwam in de vierde minuut op achterstand door een doelpunt van Karim Soltani, maar kon het in het eerste half uur herstellen door doelpunten van Albert Luque (2x), Hedwiges Maduro en Dennis Rommedahl. Na de rust bloedde de wedstrijd dood maar Laurent Delorge en Klaas-Jan Huntelaar konden hun doelpunten meepakken: 6-1.

Na de nederlaag tegen Ajax en de uitschakeling in de beker door Cambuur heeft AZ opnieuw niet weten te winnen. Op het kunstgras in Almelo verloor de ploeg van Louis van Gaal met 2-1 van Heracles Almelo. De score werd geopend door Moussa Dembélé na een voorzet van Grétar Steinsson. Tien minuten later was het aan de andere kant van het veld alweer raak toen Everton een steekbal van Ricky van den Bergh tegen de touwen schoot. Na de rust werd Ricky van den Bergh onderuit gehaald door AZ-debutant Sergio Romero en Rob Maas schoot Heracles op voorsprong vanaf elf meter. De Alkmaarders konden opnieuw geen indruk maken en hadden niet het vermogen om de wedstrijd om te draaien.

De derby van het Oosten pakte saaier uit dan men in eerste instantie gehoopt had. De Graafschap en FC Twente speelden op De Vijverberg met 0-0 gelijk. FC Twente nam het initiatief maar kwam niet tot scoren omdat de verdediging van thuisclub goed stond. Pas ver in de tweede helft kreeg de Graafschap een kansje en wisten ze zelfs te scoren, maar het doelpunt van Resit Schuurman werd afgekeurd wegens buitenspel. Beide ploegen namen vervolgens geen initiatief meer en leken zich te hebben neergelegd bij de gelijke stand.