Vrouw (36) zwanger van 15-jarige neef

Icoon BelgieEen 37-jarige moeder van vijf kinderen heeft voor de rechtbank moeten verschijnen voor kidnapping van een minderjarige en aanranding van de eerbaarheid. De vrouw uit het Belgische Hoei was verliefd op haar vijftienjarige neefje en heeft inmiddels een kind van hem.

Toen de vrouw 36 jaar was verliet ze haar man en vijf kinderen om te gaan samenwonen met haar 15-jarig neefje. De jongen verbleef bij zijn oom en tante toen zijn ouders in scheiding lagen. De relatie tussen oom en tante verslechterde ook en de vrouw begon een relatie met haar tienerneef. Dat leidde uiteindelijk tot verder seksueel contact tussen de twee.

In november vorig jaar trok het opmerkelijke koppel naar de kust waar ze elkaar in een hotel beminden. Ondertussen was er wel een opsporingsbericht verspreid. Vijf dagen later werd de vrouw opgepakt en in de cel gezet. De vrouw bleek zwanger van haar neefje en is in augustus bevallen van de baby.

Het openbaar ministerie eiste een straf van zes maanden met uitstel voor het deel dat de voorhechtenis overstijgt. De advocaat pleit voor opschorting van de straf. De ex-man wil een euro symbolische schadevergoeding. De rechtbank moet nog uitspraak doen.