Ruzie tussen Hepie & Hepie en Hepie

Wie kent ze niet, het fameuze duo Hepie & Hepie, dat in de jaren tachtig onze oren streelde met de hit 'Ik lig op mijn kussen stil te dromen'? Wie iets meer over het duo te weten wilt komen, en dan via Google op zoek gaat naar Hepie, stuit al vlug op ene Hepie uit het Friese Twijzelerheide. Helaas blijkt deze zingende Hepie van middelbare leeftijd niet deel uit te maken van het succesvolle duo.

De twee originele Hepies, die bezig zijn aan een heuse comeback, zijn hier op zijn zachtst gezegd niet blij mee. "Meisje toch,waar ben je nu helemaal mee bezig?", vragen de nichtjes Hepie Postma en Hepie Hiemstra zich af.

De derde Hepie blijkt Hepie Koelstra te zijn, die furore maakt met het zingen van countrycovers. Niet alleen de voornaam blijkt ze te delen met de nichtjes, maar ook de woonplaats van Postma. Beiden wonen ze in het pittoreske Twijzelerheide.

"Wij hebben het er al met de manager over gehad", zegt Postma. "Maar we kunnen het haar niet verbieden onder de naam 'Hepie' te zingen. Het is niet goed, maar we willen er geen stampij over maken"

Overigens is Hepie een veel voorkomende naam in Twijzelerheide en ver daarbuiten. "Het is afgeleid van Heabeltsje", aldus Hepie Postma.


De nieuwe single van het duo is een doorslaand succes