Flat Haarlem ontruimd

Icoon BinnenlandsIn Haarlem is in de nacht van vrijdag op zaterdag een flat ontruimd wegens instortingsgevaar. Bewoners van 48 appartementen moesten het gebouw aan de Leonard Springerlaan verlaten, meldde een woordvoerster van de gemeente.

De ontruiming begon nadat het onderste gedeelte van de rookschacht van een schoorsteen was ingestort. De schoorsteen was niet meer in gebruik. Een bewoner werd van de schrik onwel en is met hartklachten naar het ziekenhuis gebracht.

De bewoners werden aanvankelijk opgevangen in een bejaardentehuis in de buurt. Toen duidelijk was dat de schade niet snel te herstellen viel, zijn ze ondergebracht bij familie en in hotels, aldus de woordvoerster. De flat van twaalf verdiepingen wordt gerenoveerd. Of er een verband bestaat met de instorting, is niet bekend.

Deskundigen stellen momenteel een onderzoek in. Dat moet duidelijk maken in hoeverre appartementen zijn beschadigd en hoe lang het gaat duren voordat de bewoners weer terug kunnen. De gemeente komt later op de ochtend met meer informatie tijdens een persconferentie.