PSV uit KNVB beker gezet

Icoon VoetbalPSV is uitgesloten in het toernooi om de KNVB beker. Het team van Ronald Koeman won gisteren weliswaar met 3-0 van Jong SC Heerenveen, maar verdediger Manuel da Costa had niet mogen meespelen in verband met een openstaande schorsing.

“Dit is een enorme blunder die niet goed te praten is", aldus algemeen directeur Jan Reker, die zeer ontstemd is door het gegeven. "Ik heb onmiddellijk besloten om de procedures aangaande dit soort administratieve zaken intern drastisch te wijzigen. Hier is het laatste woord dus zeker nog niet over gezegd. De KNVB beker is een mooie prijs die we altijd graag willen winnen. Hierdoor kan dit niet meer en dat is méér dan spijtig."

Da Costa had van vorig seizoen in het bekertoernooi nog twee gele kaarten open staan, die samen golden als een schorsing voor één wedstrijd. De Portugees liep deze kaarten op in de bekerwedstrijden tegen Go Ahead Eagles en NAC Breda. De automatische sanctie voor dit soort zaken is reglementaire uitsluiting in het KNVB bekertoernooi.

Voor meer nieuws over de KNVB beker kijk je natuurlijk op FOK!sport!