Eredivisieclubs zijn AZ zat

Icoon EredivisieDe 14 'kleine' eredivisieclubs zijn het meer dan zat. Vooral AZ moet het ontgelden in de kritiek over de tv-gelden. Onder leiding van Utrecht-voorzitter Jan Willem van Dop vergaderden de veertien 'kleinere' clubs, (zonder PSV, Ajax, AZ en Feyenoord) over de televisierechten.

De clubs kwamen bijeen omdat Ajax en AZ aangegeven hadden de live- en buitenlandrechten van hun wedstrijden, uit de Eredivisie CV te willen halen en deze dan zelf te willen verkopen.

De mening van de eredivisieclubs wordt dan ook niet onder stoelen of banken geschoven. Vooral AZ krijgt de volle laag. Onder leiding van voorzitter Scheringa, denkt AZ tot vijf keer meer geld te krijgen dan nu, indien AZ zelf te tv-rechten kan verkopen. "AZ denkt aan zichzelf en niet aan het belang van het Nederlandse voetbal in het algemeen", aldus Van Dop. "Het wordt tijd dat ze hun voorstel intrekken en zich schikken in de plannen van de andere clubs. Zo niet, dan moeten we actie ondernemen. Als het niet goedschiks gaat, dan maar kwaadschiks. Een competitie zonder AZ is dan heel goed mogelijk", vervolgt hij.

De clubs zijn ook van mening dat de KNVB ook een duit in het zakje doet. "De KNVB doet mee aan de 'solistische houding' van AZ, door bijvoorbeeld AZ nadrukkelijk te vermelden op 'super-sunday' van afgelopen weekend.""AZ heeft 25 jaar geleden voor het laatst een prijs gewonnen. Elk weekend zitten er 16.000 supporters, terwijl er 25.000 bij Heerenveen zitten. Laat ze eerst maar eens twee kampioenschappen binnenhalen, dan kijken we wel verder"

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk ook op FOK!sport!