Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 5

Icoon EredivisieDit weekend werden in de Eredivisie de eerste twee toppers van dit seizoen gespeeld, maar daarnaast waren er natuurlijk ook nog veel meer wedstrijden. Zo ging De Graafschap op bezoek bij Vitesse, FC Twente ontving NEC en FC Groningen nam het op tegen Excelsior.

De Graafschap zorgde zaterdag voor een stunt door Vitesse met 2-0 aan de kant te zetten. In de eerste helft had de thuisploeg een overwicht, maar wist dit niet in treffer uit te drukken. Dit kwam mede door het sterke optreden van doelman Van Fessem. De bezoekers bleven gevaarlijk bij counters en dit leverde in de tweede helft een doelpunt van Fränkel op. In de slotfase van het duel trof Van der Schaaf de lat, maar Powel diende de Arnhemmers uiteindelijk de genadeklap toe door de score voor de Superboeren te verhogen.

Excelsior heeft ook zijn vijfde wedstrijd van dit seizoen niet kunnen winnen. In eigen huis verloor de club van FC Groningen (3-1). In de eerste helft hadden de bezoekers het meeste balbezit, maar de beste kansen waren voor de thuisclub. Den Ouden zette zijn ploeg in de slotfase van de eerste helft dan ook op voorsprong. Nog voor de rust bracht Nevland zijn ploeg terug in de wedstrijd, door de gelijkmaker aan te laten tekenen. Na tien minuten spelen in de tweede helft kwamen de Groningers, door een treffer van Berg, op voorsprong. Toen deze ploeg ook nog een strafschop kreeg, die door Levchenko werd benut, was het duel gespeeld.

FC Twente wist het duel tegen NEC (3-0) al binnen dertien minuten te beslissen. Na zes minuten bracht Wielaert, uit een vrije trap van El Ahmadi, zijn ploeg op voorsprong. Zeven minuten later was het opnieuw raak. El Ahmadi zorgde opnieuw voor het voorbereidende werk, waarna N'Kufo de bal binnen kon schuiven. Na de thee liet de thuisploeg zijn klasse nog maar eens zien. Bij de derde treffer van de middag was bijna de gehele voorhoede betrokken. Wilkshire mocht de bal, op aangeven van Huysegems, uiteindelijk in de touwen jagen.