Peiling: Wilders zet onnodig op scherp

Icoon Enqu괥Zes op de tien Nederlanders vinden dat Tweede Kamerlid Geert Wilders door zijn optreden tegenstellingen onnodig op scherp zet.

Maar tegelijkertijd stelt 67 procent ook dat de fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid (PVV) meer dan een half miljoen kiezers vertegenwoordigt en dus het recht heeft om in de Kamer te zeggen wat hem goeddunkt. Dat blijkt uit een gisteravond gepubliceerde peiling van Maurice de Hond naar de positie van Geert Wilders na de algemene beschouwingen in de Kamer de afgelopen week en de discussies over de rol van de PVV-leider daarin. Bijna ÚÚn op de vijf vindt dat Wilders beter in de Kamer genegeerd kan worden.

Ruim ÚÚn op de tien (12 procent) is het voor een groot deel eens met de opvattingen van de PVV-leider en zijn wijze van brengen. Nog eens 12 procent is het ook voor een groot deel eens met het bediscussieerde Kamerlid, maar niet met de manier waarop hij zijn standpunten brengt.

Vier op de tien menen dat de politicus misschien wel te veel generaliseert, maar dat hij in essentie gelijk heeft. Hier is 52 procent het mee oneens. Verder vindt ruim de helft dat er vooral over de vorm van het optreden van de politicus wordt gediscussieerd, omdat men de inhoud niet serieus wil nemen. Van de PVV-kiezers spreekt 88 procent tegen dat Wilders tegenstellingen onnodig op scherp zou zetten. Ook de meeste VVD-stemmers (58 procent) staan aan de kant van de PVV-leider.

Het optreden van de politicus roept bij de aanhang van de ChristenUnie en de linkse partijen PvdA, SP en GroenLinks de meeste weerstand op. Terwijl de CDA-achterban een middenpositie inneemt. Van hen vindt 51 procent dat Wilders tegenstellingen te veel op scherp zet.Wat vind jij van de uitspraken van Wilders? Stem in de poll!