Postbank waarschuwt klanten voor virus

Icoon PiracyDe Postbank waarschuwt haar klanten die via het internet bankieren voor een virus dat persoonlijke gegevens kan inzien. Het virus zit op de computer van de gebruiker, die het virus heeft 'gekregen' door een bezoek aan een "minder goed beschermde en dubieuze website."

Dat meldt een woordvoerster van de bank vrijdag. Direct na het inloggen op de website vraagt dit virus een of meerdere tan-codes, dit zijn steeds veranderende, geheime codes die thuisbankiers gebruiken om transacties te doen. Als de klant dit doet, krijgen de verspreiders van het virus toegang tot de rekeningen en kunnen deze leegplukken.

Het virus werkt niet alleen bij de Postbanksite, maar ook op andere sites als Ebay waar om persoonlijke gegevens wordt gevraagd, aldus de woordvoerster.

Op de website waarschuwt de Postbank: "Doe dit niet! Dit is een vals invoerscherm." Volgens een woordvoerster van de bank is nog niemand gedupeerd door het virus. Mocht dit alsnog gebeuren, wordt deze persoon schadeloos gesteld. De bank heeft aangifte gedaan. Op de website van de bank kan de klant een programma downloaden dat het virus verwijdert.