Maand celstraf voor flesverkrachting

JustitieDe Bredase rechtbank heeft gisteren de 22-jarige Maarten R. en de 18-jarige Joost F. veroordeeld tot 7 maanden celstraf waarvan 6 voorwaardelijk en een werkstraf van 200 uur. De rechter acht ze schuldig aan verkrachting, vrijheidsberoving en het verspreiden van kinderporno. Twee minderjarigen (17) kregen tot 60 uur werkstraf en 25 dagen cel.

De vier waren betrokken bij de flesverkrachting van een 17-jarige leerling van het gymnasium het Juvenaat uit Bergen op Zoom. Het incident gebeurde vorig jaar herfst op een vakantiekamp in Huijbergen. Zowel het slachtoffer als de verdachten kenden elkaar van de hockeyclub.

Volgens de verdachten was het een 'geintje' gebaseerd op de serie 'Jackass'. Toen het slachtoffer totaal beneveld was door de drank na een dobbelspel hadden de vier hem een bierfles in zijn anus gestoken en gefilmd met een mobieltje. Trots toonden ze later de beelden daarvan op school en op de training van de hockeyclub. Toen de moeder van het slachtoffer er achter kwam, deed ze aangifte.

De rechter sprak van mensonterend gedrag. De 17-jarige jongen had het uitgeschreeuwd van de pijn toen de fles zijn poeperd werd ingeduwd.

Met dank aan calvobbes voor de submit.