Man urineert over stervende vrouw

Icoon BuitenlandsIn het Britse Hartlepool is een 27-jarige man aangeklaagd nadat hij afgelopen juli over een gehandicapte vrouw had geplast. De vrouw overleed die nacht door een natuurlijke oorzaak.

De 50-jarige Christine Lakinski leed aan een aantal chronische ziektes. Die nacht liep ze met een pakket laminaat naar huis toen ze een acute ontsteking in haar alvleesklier kreeg. Ze wist nog naar een portiek te strompelen waar ze even later onwel werd.

Anthony Anderson had die avond met vrienden een joint gerookt en had de nodige alcohol tot zich genomen toen ze Christine zagen liggen. Anderson probeerde haar wakker te maken door een emmer water over haar heen te gooien. Toen dat niet werkte besloot hij over haar heen te plassen, terwijl hij dat deed schreeuwde hij "Dit is YouTube Materiaal". Later spoot hij ook nog scheerschuim over haar heen. Het hele gebeuren werd gefilmd met een mobiele telefoon.

Lynne Dalton van het OM zei: "Alhoewel zijn daden niet hebben bijgedragen aan haar dood is het werkelijk weerzinwekkend dat hij haar waardigheid zo geschonden heeft tijdens de laatste uren van haar leven".

Lynne probeerde de rechtszaak naar een hogere rechtbank overgeplaatst te krijgen omdat haar mogelijkheden in deze zaak te beperkt zijn. De advocaat van Anderson ging hier niet op in, Anthony moet 22 oktober voorkomen.

De broer van het slachtoffer zei: "We wachten de uitkomst af en hopen dat hij krijgt wat hij verdient".

Met dank aan Yi-Long voor de submit.