O.J. Simpson beschuldigd van gewapende overval

De vroegere held van de Amerikanen, ex-acteur en voormalig American Footballspeler O.J. Simpson is gisteren in officiële staat van beschuldiging gesteld. Hij zou onder andere roof, ontvoering en samenzwering op zijn geweten hebben.

Vorige week werd Simpson in Las Vegas gearresteerd vanwege een gewapende overval in een hotel. Souvenirhandelaar Alfred Beardsley had aangifte tegen hem gedaan omdat de beste man onder bedreiging van een pistool voorwerpen moest afgeven die eerder in het bezit waren geweest van O.J. Simpson. Er zaten ook spullen van andere oud-sporthelden tussen de prullaria.

O.J. Simpson wordt van heel veel misdaden beschuldigd. Voor maar liefst elf van deze aanklachten kan hij voorgoed achter de tralies verdwijnen.

Simpson verklaarde zelf van geen kwaad bewust te zijn. Hij wilde alleen zijn persoonlijke spullen terug. Onder de voormalige bezittingen bevonden zich tevens diverse foto's.

De zestigjarige Simpson was in de jaren zeventig van de vorige eeuw een gevierd American footballspeler. In 1994 werd hij echter opgepakt wegens moord op zijn ex-vrouw en diens nieuwe vriend. Na een geruchtmakend proces werd hij een jaar later vrijgesproken. Voor een civiele rechter werd hij alsnog schuldig geacht aan beide moorden en moest hij 24 miljoen dollar betalen aan de nabestaanden.

Met dank aan Henryracer voor de submit.