Vermeende stenengooier Best ontkent

Icoon PolitieDe 18-jarige jongen uit Son die is aangehouden wegens een mogelijk aandeel bij een fataal verkeersongeval dat eind april werd veroorzaakt door een gegooide steen ontkent elke betrokkenheid. Zijn advocaat Martijn Collart heeft dat vandaag gezegd.

De verdachte maakt deel uit van een hanggroep in Son die al enige tijd bij de politie in beeld was. De jongeman werd maandagavond op straat aangehouden. Hij was daar met enkele vrienden. Het was de eerste arrestatie die de politie in de zaak heeft verricht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Voor de raadsman en zijn cliënt is het een raadsel waarom hij is gearresteerd, zei Collart. De advocaat heeft ook niet het idee dat zijn cliënt de politie op weg kan helpen met nadere informatie.

Op zondagavond 29 april kwam rond middernacht op de Sonseweg in Best een 72-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel om het leven, nadat iemand een zware steen had gegooid door de voorruit van de auto waarin zij zat. Haar 73-jarige echtgenoot verloor de macht over het stuur, waarna de auto tegen een boom botste. De man raakte ernstig gewond.

In de eerste verhoren kon de verdachte zich niet herinneren wat hij die avond dan wel heeft gedaan. Veel mensen in de regio vierden die avond Koninginnenacht of het kampioenschap van PSV.