Delen van Noord-Holland zonder water

Icoon BinnenlandsGrote delen van Noord-Holland Noord zitten op dit moment zonder water. In sommige gebieden is er alleen sprake van weggevallen waterdruk. Dit alles komt door een leidingbreuk in Hoorn.

De problemen doen zich in ieder geval in de regio West-Friesland voor. Ook mensen in Alkmaar, Heerhugowaard en Schoorl kunnen problemen ondervinden, en het gebied lijkt zich uit te breiden. De problemen zijn ontstaan door een leidingbreuk aan het Leekerpad.

Ondertussen heeft het Westfriese Gasthuis het calamiteiten programma in werking gesteld. Er word aan de patiŽnten pakken met water verstrekt om de medicatie binnen te krijgen. Ondertussen is er in nog geopende supermarkten een run ontstaan op flessen water.

De monteurs van PWN zijn op dit moment druk bezig met het oplossen van het probleem. Hoe lang het duurt voordat de regio weer water heeft is niet bekend.

Update 23.08 uur
Goed nieuws voor de mensen die zonder hun tanden te poetsen naar bed willen gaan. In de reacties valt hier en daar te lezen dat het water langzaamaan weer begint te stromen, men kan zich weer douchen en de afwas gaan doen. Het kan zijn dat er op dit moment op een aantal plaatsen nog problemen zijn. Dit moet in de loop van de nacht zijn opgelost.

Update 0.12 uur
Op het NOS-journaal werd net vermeld dat de autoriteiten de bewoners van het eerder op de avond getroffen gebied het advies geven om het water voor gebruik eerst te koken. Dit in verband met mogelijke verontreiniging in het water door de leidingbreuk.
Met dank aan habbol, Tokamak en LovelyLady voor de submit.