Voetballer bewaart twee dadels in zijn short

Icoon VoetbalDe voor moslims heilige maand ramadan is weer in volle gang. Een tijd waarin islamieten hun begeerten en lusten leren te beteugelen, door uren achter elkaar niet te eten, te drinken of te vrijen. Bij het uitvoeren van zwaar fysieke werkzaamheden, zoals voetbal, leidt dit soms tot problemen. Zo liet André Wetzel, de trainer van VVV-Venlo, zijn beste speler Nordin Amrabat afgelopen wedstrijd op de bank beginnen. Mee laten voetballen zou onverantwoord zijn.

Met een beetje vindingrijkheid is er echter een oplossing te vinden. Anderlecht-speler Ahmed Hassan bewees dat tijdens het weekeinde, door tweemaal te scoren tegen opponent Zulte Waregem. Zijn geheim? Net voor de wedstrijd had hij twee dadels in zijn short gestoken die hij meenam op het veld. Waar Hassan de dadels bewaarde in zijn zakloze short, blijft een mysterie, maar tijdens de wedstrijd kon hij ze opeten, omdat de zon ondertussen was ondergegaan.

Hassan zegt dat ook zijn ervaring een belangrijke rol heeft gespeeld. "Ik heb mijn krachten verdeeld. Dankzij mijn ervaring was ik na een uur niet opgebrand en kon ik 90 minuten op niveau spelen", aldus de Egyptenaar.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.
Kijk voor meer sportnieuws op FOK! Sport!