Verdonk blijft in de Kamer

Icoon PolitiekRita Verdonk maakt vanavond in het tv-programma EenVandaag bekend wat ze gaat doen nu ze uit de VVD-fractie is gezet. De uitzending begint om 18.20 uur.

Volgens kringen rond Verdonk blijft ze lid van de Tweede Kamer. Ook haar VVD-lidmaatschap zal ze niet opgeven. Een woordvoerder van VVD-voorzitter Jan van Zanen zegt dat het partijbestuur zich de komende dagen gaat beraden op de situatie. EÚn van de mogelijkheden is dat Verdonk wordt geroyeerd als partijlid nu ze haar Kamerzetel niet wenst op te geven.

Verdonk zal als Kamerlid in veel gevallen dezelfde standpunten als de VVD innemen, maar daar op onderdelen van afwijken. Of ze een nieuwe beweging gaat oprichten, beslist ze later. Voorlopig ziet ze nog geen reden om een nieuwe partij te beginnen.

Rita Verdonk vindt dat ze het verplicht is aan haar kiezers om door te gaan. Bij de vorige verkiezingen kreeg ze meer dan 600.000 voorkeursstemmen, veel meer dan lijsttrekker Rutte. In Eenvandaag zal ze in ieder geval een en ander toelichten.


'Blijft in de Kamer'