Zeker 88 doden bij vliegtuigcrash

Icoon VervoerEen passagiersvliegtuig van de Thaise prijsvechter One-Two-Go is neergestort op het vakantie-eiland Phuket. Bij het ongeluk zijn zeker 88 mensen om het leven gekomen. Op dit moment worden er ongeveer twintig mensen vermist en ongeveer 30 overlevenden zijn afgevoerd naar twee ziekenhuizen in Phuket.

Het vliegtuig, dat onderweg was van Bangkok naar Phuket, is waarschijnlijk neergestort vanwege de zware regenval. Het zicht was erg beperkt en de piloot besloot een rondje te vliegen om een nieuwe landingspoging te doen. Bij deze poging raakte het toestel uit balans en brak het in twee stukken naast de landingsbaan. Een lokaal televisiestation meldt dat er 123 mensen aan boord van het vliegtuig waren en het zou vooral om buitenlanders gaan.

Update 17.14 uur
Bij de crash zijn twee Nederlanders gewond geraakt. Een vrouw ligt in het ziekenhuis maar is gelukkig buiten levensgevaar en een man is licht gewond. De Thaise minister van Transport meldt dat er zeker 70 buitenlanders in het toestel zaten en volgens de ziekenhuizen zouden er ook Britten, Australiërs en een Ier gewond zijn.


Het toestel brak naast de landingsbaan in tweeën.