Miljoenennota uitgelekt via RTL

Icoon PolitiekDe miljoenennota is gisteravond uitgelekt via RTL Nieuws. Evenals in enkele voorgaande jaren slaagde de redactie erin het stuk te pakken te krijgen voor Prinsjesdag.

Sinds vrijdag beschikken de fractievoorzitters in de Tweede Kamer over een exemplaar onder embargo. De andere Kamerleden krijgen pas dinsdagochtend een embargo-exemplaar, evenals de pers. Dinsdagmiddag presenteert minister Wouter Bos van Financiën het stuk in de Tweede Kamer. Vorige jaar lekte de miljoenennota niet uit. Toen werden er geen embargo-exemplaren verstrekt.

De gegevens uit de miljoenennota die RTL meldde, waren op hoofdlijnen al uitgelekt. Volgend jaar gaan de lasten met 7 miljard euro omhoog, waardoor de meeste huishoudens licht koopkrachtverlies lijden. De laagstbetaalden worden ontzien. Ook dat de overheidsfinanciën volgend jaar op een overschot van een half procent uitkomen was al bekend. Nieuw is dat dit overschot in 2009 oploopt tot 0,6 procent en in 2010 tot 0,7 procent. In 2011 bedraagt het 1 procent, 0,1 procent minder dan in het regeerakkoord staat.

-
RTL Nieuws: video miljoenennota

Met dank aan YvanMY voor de submit.