Verliefde katten veroorzaken burenruzie

De Asser politierechter kreeg vandaag twee mannen uit Emmen op visite in de rechtbank. De twee hadden een flinke burenruzie omdat de kater van de een, van bil ging met de poes van de ander. Het 55-jarige baasje van de poes moest aan het eind van de zitting betalen wegens bedreiging.

Het poesje trok er regelmatig 's nachts op uit. Aan het einde van de wandeling wipte de geile poes dan altijd even bij haar lievelingskater aan, die in het flatje naast de hare woonde. Meestal wist ze handig via een open raam kater Romeo te bereiken. Bij de nachtelijke vrijpartijen veroorzaakten de twee tortelduifjes veel lawaai, waar met name het baasje van de kater zich dood aan ergerde.

De gemoederen raakten hevig verhit door de hitsige beestjes. Zo zou er volgens het psychotische poezenbaasje een hetze tegen hem worden gevoerd. Ondanks de vermeende hetze werd het poezenbaasje al eerder veroordeeld wegens het vernielen van de ramen van zijn buurman. Dit keer werd hij veroordeeld wegens enkele bedreigingen. De katerbaas kreeg onder anderen de bedreigingen "Je krijgt iets zwaars op je hoofd", "Ik maak je koud" en "Je krijgt geen rust meer" naar zijn hoofd geslingerd.

Het poezenbaasje ontkende zijn buurman te hebben bedreigd. De getuigenverklaringen van buurtbewoners verwees hij onder het mom van de vermeende lastercampagne naar het rijk der fabelen. De rechter vond de bedreigingen echter wel degelijk bewezen, en veroordeelde hem tot een boete van honderdvijftig euro.

De twee katten zijn echter ruw uit elkaar gedreven. De kater is namelijk samen met zijn baas verhuisd.


De kater zelf werd niet bedreigd