Familiedrama voorkomen in Zaandam

PolitieDe politie van Zaanstad denkt een familiedrama te hebben voorkomen met de arrestatie van een 38-jarige Turk uit Zaandam. De man zou van plan zijn geweest zijn kinderen en vrouw te vermoorden.

De 37-jarige echtgenote was met haar twee minderjarige kinderen op vakantie. Bij de Centrale Recherche waren sterke aanwijzingen binnengekomen dat de Zaandammer bij terugkomst eerst de kinderen voor de ogen van zijn vrouw wilde doden, en daarna haar van het leven wilde beroven.

De vrouw en kinderen werden door politie en marechaussee op het vliegveld opgevangen en naar een onbekende lokatie gebracht. De verdachte is aangehouden en door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Daarna zijn de vrouw en kinderen haar naar hun woning in Zaandam vervoerd.

Tegen de Turk zal in ieder geval proces-verbaal worden opgemaakt inzake bedreiging en huiselijk geweld. De vrouw en kinderen zouden tijdens het huwelijk stelselmatig door hem zijn mishandeld. Door de rechter-commissaris wordt een persoonlijkheidsonderzoek voor de verdachte overwogen.