Richard Hammond crasht weer

Icoon BuitenlandsTop Gear-presentator Richard Hammond heeft een 100.000 pond kostende auto beschadigd tijdens een ongeluk. De presentator reed 's nachts op circuit Silverstone om een 24-uurs race als Le Mans na te doen. Hij wisselde tijdens de 24-uur durende race af met mede-presentatoren James May en Jeremy Clarkson.

Tijdens een inhaalmanoeuvre van een snellere auto werd de BMW 330 DTi Sport van Hammond geraakt en belandde buiten de baan. De auto werd beschadigd maar Hammond zelf raakte niet gewond. Volgens Hammond was het ongeluk "niemand zijn fout".

In september 2006 liep de 37-jarige Hammond ernstig hersenletsel op en leed twee weken lang aan geheugenverlies nadat een test met een auto met straalmotoren een verkeerde afloop had. Zijn auto crashte met 450 kilometer per uur, waarna hij direct per helikopter naar het ziekenhuis werd gebracht.

Een woordvoerder van de BBC benadrukt dat dit ongeluk niet te vergelijken is met de crash van een jaar geleden. Het ging hier om een openbaar race-evenement waar de normale veiligheidsmaatregelen van toepassing waren.
Met dank aan kahaarin voor de submit.