Vader vermoord gezin gedroeg zich vreemd

Icoon MisdaadDe 29-jarige Huib van O. uit Melissant (gemeente Dirksland) op de Zuid-Hollandse eilanden, die vrijdagavond bekende zijn vrouw en dochtertje te hebben vermoord, gedroeg zich al tijden vreemd. Dat schrijft het AD vandaag op basis van gesprekken met bekenden van de dader. Het laatste jaar was hij vaak afwezig op de machinefabriek waar hij werkte.

Vorige week zat hij de hele week ziek thuis. Op een vraag van een collega waarom hij niet kwam werken, antwoordde hij: ''Ik heb het heel druk aan mijn hoofd.''

Van O. meldde vrijdagochtend aan de werkgever van zijn vrouw dat ze ziek was. Ook zijn dochtertje meldde hij die ochtend wegens ziekte af bij de peuterspeelzaal. Zijn eigen baas belde hij op dat hij niet kwam, omdat hij op zijn dochtertje Elisa moest passen. Zijn vrouw moest naar haar vader, zei hij. De chef zei toen tegen hem: ''Verwen haar maar'', en toen reageerde Huib vreemd: ''Ik denk het niet''.

Een buurman van het gezin denkt dat Huib zijn vrouw Renate (31) en dochter Elisa (3) donderdagavond al heeft omgebracht en ook de hond bijna doodstak en -schopte. Het huis zat sinds dat moment potdicht en hij hoorde de hond niet meer. Ook gedroeg Van O. zich volgens hem sindsdien zenuwachtig. Opvallend is wel dat op de vriendensite Hyves vrijdagochtend nog berichten van Renate zijn verschenen. Zelf zat Van O. sinds kort ook op Hyves.

De vraag blijft waarom Huib zijn vrouw en dochter heeft vermoord. Er zouden mogelijk geldproblemen zijn geweest en de vrouw van Huib wilde weg uit Melissant. Huib wilde dat niet omdat zijn ouders bij hem in de straat woonden. Vorige week zijn ze echter toch naar een makelaar geweest. Ook zou Huib een hekel hebben gehad aan de hond, een pas aangeschafte Berner Sennenpup. ''Huib hield niet van honden, maar Renate wilde er graag één.''

De kinderen van peuterspeelzaal uit de groep van Elisa hebben vandaag te horen gekregen dat het meisje niet meer komt, omdat ze dood is. ''We gaan verder niet in detail, het gaat om kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Maar het moet wel worden verteld'', aldus een verklaring van de peuterzaal.

De politie wil nog geen mededelingen doen over wat Van O. verklaard heeft.