Bloedsporen geen uitsluitsel in zaak Maddie

Icoon BuitenlandsHet is niet 100 procent zeker dat de bloedsporen die in een auto in Portugal zijn gevonden die van het begin mei verdwenen Britse meisje Madeleine McCann zijn. Dit heeft de Portugese recherche vandaag op de televisie beklemtoond.

De ouders van Madeleine, het Britse artsenechtpaar Kate en Gerry McCann, gebruikten deze auto nadat Madeleine was verdwenen. De Portugese politie beschouwt de ouders als verdachten in de zaak. Wel heeft het echtpaar Portugal het afgelopen weekeinde ongehinderd en onvoorwaardelijk kunnen verlaten.

De politie moet vandaag rapport uitbrengen bij de openbaar aanklager. Britse onderzoekers van de Forensische Wetenschappelijke Dienst (FSS) in Birmingham hebben volgens de Britse media SKY-News en The Sun de Portugezen gezegd dat de bloedsporen wat DNA betreft precies overeenkomen met Madeleine's DNA.

Eerder dit jaar werd Goncalo Amaral, de rechercheur die het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine leidt, beschuldigd van het in elkaar slaan van een vrouw tijdens een verhoor. Leonor Cipriano werd ondervraagd in verband met de verdwijning van haar dochter, die drie jaar geleden onder dezelfde omstandigheden verdween als Madeleine McCann.

Cipriano werd schuldig bevonden aan moord, ondanks dat ze volhield onschuldig te zijn. Ze diende daarop een aanklacht in tegen de politie, waarin ze claimde in elkaar te zijn geslagen en erin geluisd te zijn. Als bewijs toonde Cipriano foto's van na het verhoor, waarop flinke kneuzingen rond haar ogen te zien waren. In juni werd tegen Amaral een officiële aanklacht ingediend.

De ouders van Madeleine hebben inmiddels via hun weblog laten weten er zeker van te zijn dat zij hun onschuld kunnen bewijzen.

Madeleine: 'niet ontvoerd'
De vermiste Maddie