Mysterieuze poep daalt neer

Icoon OpmerkelijkDe wijk Maaswijk in de stad Spijkenisse wordt zo af en toe getrakteerd op een volumineuze neerslag van stront. De gemene snoodaards die hier achter zitten laten zich nog niet kennen. De speculaties zijn er daarom niet minder om. Volgens de één is een megavogel verantwoordelijk voor de poepregen, terwijl de ander er zeker van is dat vliegtuigen nét boven Maaswijk hun chemische toiletten legen. En weer een ander plaatst God op het beklaagbankje.

Bewoonster Nel van der Torre stond in de tuin, toen onlangs heel wat ontlasting naar beneden viel. "Opeens voelde ik allemaal druppels in mijn nek en rug. Ik zat onder de poep." Volgens haar moet het een vliegtuig zijn geweest. "Geen enkele vogel presteert dit. Over een strook van tien meter breed zat alles onder, ook mijn auto."


De besmeurde auto van Nel van der Torre.

De directeur van Rotterdam Airport, ene Roland Wondolleck, wijst de aantijging resoluut van de hand. "Vanwege de drukverhoudingen kan het nooit geopend worden. Wanneer een vliegtuig geland is, wordt de ontlasting er via een slang uitgepompt. (..) En bovendien, stel dat er ontlasting uit een vliegtuig zou komen, dan zit dat niet over een strook van tien, maar over zeventig meter." Hij verdenkt een flinke meeuw, die schaamteloos aan het wildplassen is geslagen in de buurt.

Enkele buren van Van der Torre kampten een aantal maanden geleden met de zelfde problematiek. Buurvrouw Valerie Themen: "Ik stond met mijn vriend naar buiten te kijken, toen ik van alles hoorde." In eerste instantie dacht ze ook aan een vogel, maar doordat een strook van 2 meter, van het dak tot het gras, was bezaaid met 'lichtbruine klodders', begon ze toch te twijfelen. "Het stonk vreselijk. Je zou denken dat er een struisvogel was overgevlogen, maar ja, die kunnen niet vliegen."

Als het een vliegtuig noch een vogel was, wie of wat was het dan wel? "Misschien heeft God zitten poepen", wijst Valerie nog een verdachte aan.