Japanner prolongeert wereldtitel luchtgitaar

Voor de tweede keer op rij is de Japanner Ochi 'Dainoji' Yosuke aan de haal gegaan met de wereldtitel luchtgitaar spelen. In het Finse Oulu liet hij de Fransman Guillaume 'Moche Pitt' achter zich. De Oostenrijker Max 'Herr Jaquelin' sleepte de bronzen plak in de wacht.

Slechts eenmaal eerder wist een luchtgitarist zijn wereldtitel te prolongeren. Yosuke loste vorige jaar onze landgenoot Michael 'The Destroyer' Heffels af als 's werelds beste luchtgitarist.

Zoals bij elke editie van het twaalf jaar oude evenement kwamen alle finalisten bijeen op het podium van de Teatria rock club in de Finse plaats. Hier speelden zij gezamenlijk de rockklassieker Keep on Rocking in the Free World van Neill Young. De luchtgitaristen spelen met de rotsvaste overtuiging dat al het kwade in de wereld zou verdwijnen als iedereen zich zou toeleggen op het spelen van luchtgitaar.

Omdat van alleen de lucht niemand kan leven, kreeg de tweevoudig wereldkampioen een mooie prijs mee naar huis. De Japanner kan nu echt gitaar spelen op een Flying Finn elektrische gitaar ter waarde van 3400 dollar (2470 euro).


Volgend jaar ook meedoen aan het wereldkampioenschap? Kijk dan op deze site voor een gratis cursus luchtgitaar.