'Dode Beatstad had hartproblemen'

Icoon BinnenlandsDe 18-jarige jongen die zondagochtend overleed nadat hij op het Haagse Beatstad-festival onwel was geworden, had mogelijk hartproblemen.

Niet verstikking door de drukkende grepen van de bewakers maar de hartproblemen in combinatie met mogelijk te veel alcohol en eventueel zelfs drugs zou een van de oorzaken van het overlijden zijn geweest, zo schrijft De Telegraaf.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) meldde eerder deze week nog dat er fysiek niets aan de hand was met de jongen.

Bronnen binnen de familie van de jongen zouden hebben bevestigd dat de jongen aan hartkwalen leed. Zo zou hij al eens aan zijn hart zijn geopereerd.

Drie beveiligingsmedewerkers werden eerder deze week opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van de festivalbezoeker. Het latere slachtoffer werd zaterdagnacht door beveiligingsmedewerkers verwijderd uit een festivaltent omdat hij zich zou hebben misdragen.

Terwijl hij tegen de grond werd gehouden, werd hij onwel. De jongen werd overgebracht naar het ziekenhuis en overleed daar de volgende dag. De voorlopige conclusie van de sectie op het lichaam van de man luidt dat hij door verstikking is omgekomen.

Een buitenlandse patholoog-anatoom heeft vrijdag een contrasectie op het lichaam uitgevoerd, schrijft het ochtendblad. Hij zou daarin ernstig zijn tegengewerkt door het Openbaar Ministerie.

Getuigen zouden hebben verklaard aan de politie dat de Hagenaar zwaar beschonken leek en zich gewelddadig gedroeg.

Met dank aan MRDB voor de submit.